GYIK

Termékkel kapcsolatos kérdések

Miért fix a csomagok darabszáma? Nem rendelhetek annyit, amennyit akarok?

Azért 6, 12, 18, 24… darabos csomagok közül választhatsz, hogy az üvegek biztonságosan, törés nélkül szállíthatók legyenek. Bár a darabszám kötött, de az ételeket ízlés szerint te válogathatod össze.

Mik azok a POLCZ-os ételek?

Egy adag étel befőttes üvegben. Jellemzően egytálételek, csak meg kell őket melegíteni. Attól különlegesek, hogy mentesek az élelmiszeriparban elterjedt adalékanyagoktól, tartósítószerektől, ízfokozóktól, hozzáadott cukroktól. Ráadásul tejtermék-, glutén- és tojásmentesek is. Ne valami extravagáns gourmet fogásra számíts, mert ezek az ételek sokkal inkább háziasak. Egyszerűek, mintha otthon készültek volna.

Meddig állnak el a Polcz-os ételek?

Az aktuális lejárati időket a webshopban találod meg a termékeknél, ha a “További információk” gombra kattintasz az adott termék neve alatt.

Mekkora az adag?

Termékeink 330-350g-osak. Nyilván étvágytól függ, de általában bőven elég ez a mennyiség egy fő étkezésre. Aktívabb életmódot élők ehetnek a főételek mellé plusz köretet, kenyeret is.

Ez az adag pont elég ahhoz, hogy jól lakj és elkerüld az evés utáni kajakómát.

Ez olyan, mint egy napi menü?

Nem, egyáltalán nem az. Ezek az ételek sokkal inkább úgy tekinthetők, mint egyfajta (vész)tartalék. Rendelsz egy csomagot, tartasz pár üveggel otthon és a munkahelyen is. Ha alig van időd két megbeszélés között vagy otthon üres a hűtőd, csak előkapsz egyet, megmelegíted és kész is van az isteni meleg ebéd vagy vacsora.

Hogy kell azt érteni, hogy adalékanyag-mentes?

Ezek a receptek úgy készülnek, mint egy gondos háziasszony konyhájában, akinek fontos, milyen alapanyagokból főzi meg a család ebédjét. Nemcsak, hogy nem adunk az ételeinkhez adalékanyagokat, de már a felhasznált összetevőket is úgy választjuk meg, hogy azokban se legyenek. A só ne legyen csomósodásgátlóval kezelve, a fűszer-keverékekben ne legyen ízfokozó, stb.

Tényleg 2 perc alatt kész?

Tényleg! 🙂

A legtöbb ételünket neked csak meg kell melegíteni – 2 perc – és azonnal fogyasztható.

Van pár fogásunk, amihez érdemes köretet készíteni, ezeket a termék oldalakon a tálalási tippeknél jelezzük.
Még így is extra gyorsan elkészülsz egy komplett fogással, ami ráadásul két főnek is tálalható.

Mire számítsak, ha kibontok egy üveget?

Mivel nem használunk adalékokat, az ételek elsőre akár “furcsának” is tűnhetnek. Egyikben sincs emulgeálószer, ezért az olaj például kicsapódik.

Gondolj arra, mikor otthon főzöl egy főzeléket, levest vagy pörköltet. Ha marad belőle és hűtőbe teszed, máris nem lesz olyan ínycsiklandó kinézete, mint mikor frissen gőzölgött. A mi ételeink is hasonlóan fognak kinézni mikor kibontod az üveget. Ezért szedd az üveg tartalmát egy tányérra vagy serpenyőbe és melegítsd meg. Ezután már olyan lesz, mintha most végeztél volna a főzéssel.

Hűtés nélkül eláll a polcon – tartósítószerek nélkül. Hogy lehetséges ez?

Kizárólag a biztonságos és gondos hőkezelésnek, a hermetikusan zárt csomagolásnak köszönhetően adalékmentes ételeink hűtés nélkül hónapokig elállnak a polcon. Termékeinket csak hőkezeléssel tartósítjuk.

Ez az eljárás messze több odafigyelést, ellenőrzést és költséget igényel, mint a kémiai tartósítás. Azért találkozunk olyan sok élelmiszerben tartósítószerrel, mert használatuk egyszerűbb és olcsóbb is.

Olvasd el az erről szóló blog bejegyzésünket itt.

Fizetéssel kapcsolatos kérdések

Hogy fizethetek a csomagért?

Ha összeválogattad a csomagodat és kiválasztottad a Neked legmegfelelőbb szállítási módot, az alábbi fizetési módok közül választhatsz:

  1. Bankkártyával: Fizethetsz a Barion titkosított rendszerén keresztül. A vásárlás végén egy titkosított oldalra irányítunk, ahol meg kell adnod a kártyád adatait és egyből levonásra kerül az összeg. (Használható kártyatípusok: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, AmEx) Bővebben a rendszerről itt olvashatsz: Barion kártyás fizetésről
  2. Barion tárcával: Ha rendelkezel Barion tárcával, választhatod ezt a fizetési módot és fizethetsz közvetlenül az e-pénztárcádból.
  3. Bankártyás fizetés – Stripe: Vásárláskor a fizetéshez megadott kártyaadatok titkosítás alá kerülnek, melyek belépnek a Stripe rendszerébe a fizetési kapun keresztül. Az adatok ezután a fogadó bankhoz kerülnek, amely feldolgozza a tranzakciót.
  4. Utánvételkor:  Házhozszállítás esetén lehetőséged van utánvételes fizetési módot választani. Ekkor az átvételkor kell készpénzben vagy bankkártyával kifizetned a megrendelés összegét. Az utánvételes fizetés díja: 599 Ft.

Szállítással kapcsolatos kérdések

Mennyibe kerül a szállítás?

A szállítási díj 5 EUR.

12 termék üveges termék rendelése esetén a szállítás ingyenes.