Kiadós tepsis burrito POLCZ bolognaival

A tepsis kaják megunhatatlan fogások a konyhában. Egyszerre változatosak, több személy számára is laktatók, ráadásul az esetek többségében hihetetlenül egyszerűek, csupán rétegezni kell a felsorolt hozzávalókat. Ezért nem is csoda, ha olykor-olykor szembejön velünk az önmagukban is népszerű fogások tepsis verziója, hiszen így lehet igazán családi menüvé turbózni a street food jellegű harapnivalókat. Ez történt a mexikói burrito esetében is, melyet bolognai szósszal, édes kukoricával, babbal, sajttal, fűszeres paradicsomszószba pakolva toltunk be a sütőbe , hogy aztán tíz perc alatt fejedelmi tepsis vacsorát varázsoljunk a családi vacsoraasztalra. Ezt még a gyerekek is biztosan szeretni fogják! ‍ ‍ ‍ ✨

Burrito, a mexikói klasszikus

Bár tepsibe csavarva még laktatóbb, a burrito eredetileg sem mondható könnyed fogásnak, sőt, a származási helyének tekinthető Amerikában kifejezetten szeretik a tartalmas tekercseket. És ha már tekercs, érdemes megemlíteni, hogy nevének jelentése is – burrito, vagyis „kis szamár” – erre utal , ugyanis a régi korokban a szamár hátára felpakolt holmikat tekerték be hasonlóan, mely megihletett egy kreatív utcai ételárust. ✍️

A burrito klasszikus receptje szerint búzalisztből készült tortillát töltenek meg sült darált marhahússal, rizzsel, pirított fekete babbal, sajttal és ízlés szerint csípős szósszal , majd szorosan felcsavarják, a végeket pedig behajtják. Ezenfelül egyébként még számtalan verzió létezik világszerte attól függően, mi kerül a tortilla lapra , a különféle húsok és zöldségek mellett tengeri herkentyűkkel és édes hozzávalókkal, például körte vagy almatöltelékkel ugyancsak megállja a helyét a tányéron.

burrito tepsiben

Sütőben sült burrito POLCZ bolognaival

Hozzávalók:

  • 1 üveg POLCZ Bolognai marharagu
  • 400 g konzerv vörös bab és kukorica keverék paradicsomos lében
  • 300 ml passzírozott paradicsom
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 tk cukor
  • 2 tk oregánó
  • 5 db tortilla
  • 150 g sajt
  • friss petrezselyem vagy koriander a tetejére
  • ízlés szerint jalapeno paprika

Így készül:

A POLCZ bolognai ragut egy lábasban felmelegítjük, hozzákeverjük a babot és a kukoricát, majd néhány percre félretesszük. Eközben a tepsis szószhoz felforraljuk a passzírozott paradicsomot, az időközben összezúzott fokhagymával, cukorral és oregánóval ízesítjük. És már jöhet is a töltés!

burrito tepsiben

A tortillalapokra kanalazunk a POLCZ raguból és gondosan batyukba hajtogatjuk őket – elsőként a két oldalát, majd szépen feltekerjük. A paradicsomszószt a tepsi aljába öntjük, sorban rápakoljuk a batyukat, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, friss petrezselyemmel vagy korianderrel – ha szeretitek, akkor lilahagymával is – megszórva tálaljuk. A csípős ízek kedvelői még jalapeno paprikával is felturbózhatják ezt a tartalmas és ízgazdag tepsis fogást.

Próbáljátok ki Mexikói zöldségraguval és csirkével, vagy vegán verzióban Chilis babos csicseriborsónkkal is!



15 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük