Adventi kalendárium POLCZ üvegekkel

A héten fellobban a karácsonyi várakozás első gyertyalángja, és mi szokásunkhoz híven ismét POLCZ módra hangolódunk az év legszebb időszakára. ✨ Most jött el csak igazán a kiürült üvegcsék ideje, sőt, bátran mondhatjuk, hogy az adventi hetek főszerepét osztottuk rájuk, ugyanis legújabb egyszerű, de mutatós DIY ötletünkben különleges kalendáriumként születnek újjá. Funkciójuk alapjaiban megmarad, hiszen most is sok-sok finomsággal töltjük meg őket, melyek napról-napra melegítik fel szívünk minden szegletét az előttünk álló ünnepi készülődés során.

Variációk adventi kalendáriumra

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a karácsonyi várakozást. Az adventi kalendárium hagyománya szerves része ennek a néhány varázslatos hétnek, amikor az ablakok mögül előkerülő apró meglepetésekkel és örömökkel feltöltjük lelkünket a közelgő ünnepekre.

Manapság az adventi kalendáriumok sokfélesége Gombóc Artúr csokoládékészletének változatosságával vetekszik, de a legkülönlegesebb mégis az, melyet magunk készítünk és töltünk meg személyes apróságokkal. És ha már csokoládé, kerüljön bele a kedvencünk, legyen az kerek vagy szögletes, tejcsokis vagy étcsokis, mogyorós vagy epres. Ezen kívül az üvegekbe csempészhetünk aszalt gyümölcsöket, mozijegyet a nagyon várt vetítésre, kaparós sorsjegyet, szerencsesütit, ropogós magvakat, teakülönlegességeket, amit csak szeretnénk. Jutalmazzuk meg magunkat, szeretteinket és töltődjünk fel az év utolsó hónapjában inspiráló, kreatív időtöltésekkel. Kezdhetjük akár egy ilyen szuper POLCZ kalendárium készítésével!

POLCZ adventi kalendárium

adventi kalendárium

Az elkészítéshez szükséged lesz:

  • 24 db POLCZ üveg
  • fehér ragasztható címke
  • fekete filctoll
  • madzag
  • olló
  • létra (mi bambuszt használtunk,
    de egy elfekvőben lévő régi fa létra is tökéletes)
  • 24 db finomság

Így készült:

Készítsük elő a 24 db kitisztított, kupak nélküli üveget. Természetesen ezek nem csupán POLCZ-félék lehetnek, de ha már egy ideje gyűjtögetitek, most érdemes felhasználni. Vegyük elő a ragasztható címkéket és rajzoljuk rá a számokat fekete alkoholos filccel, hogy jól olvashatók legyenek. Ezután a madzagból vágjunk 24 egyforma, körülbelül 30 cm hosszúságú darabot és tekerjük az üvegek csavaros részére úgy, hogy hagyjunk elegendő lelógó madzagot a létrán való megkötéshez. Miközben felmadzagozzuk az üvegcséket, már mehetnek is rájuk sorban a számozott címkék. Kössük fel sorban a kalendárium üvegeit a létra fokaira. Most jön a legjobb rész: rejtsünk az üvegcsékbe ajándékokat, édességet, kedves meglepetéseket. Ha szeretnénk még feldobni, dekorálhatjuk a létrát ünnepi mintájú szalaggal, fenyőággal vagy égősorral. ✨

Ha maradt még felesleges üveg a háznál, próbáljátok ki karácsonyi dekorációs ötleteinket vagy lepjétek meg szeretteiteket DIY ajándékokkal!14 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük