Paella, a legújabb POLCZ finomság

Ahogy azt éveleji összefoglalónkban említettük, idén tovább-bővítjük adalékanyag-mentes felhozatalunkat, melyre – gluténmentes törekvéseink után – nem is kellett túl sokat várnotok.

Ismét a konyhából jelentjük, újabb mennyei POLCZ finomságot főztünk ki nektek! És ha már konyha, talán a forró gőz bódított el bennünket ebben a nagy melegben, hiszen gondolatban csakhamar a mediterrán Spanyolországba repültünk, majd visszatérve azon kaptuk magunkat, hogy csirkés paellát kóstolgatunk.

Bárhogy is volt, ezennel megosztjuk veletek is ezt a mámorító gasztronómiai utazást. ✈ Jöjjön a spanyolok tradicionális nemzeti fogása, a csupa zöldséges, csirkés paella – természetesen POLCZ módra!

Paella, a spanyol rizses hús

Mi mással gazdagíthattuk volna a nyári ízélményeket, mint egy egzotikus, mégis hagyományos finomsággal. A paella amellett, hogy rendkívül közkedvelt és sokoldalú, izgalmas kulináris történelemmel büszkélkedhet.
Hivatalosan is a leghíresebb spanyol étel, származása azonban megoszlik. Vannak, akik a rizsföldeken dolgozó munkásoknak, még mások a Valencia melletti lagúna halászainak tulajdonítják a legelső adag elkészítését.

paella

Az eredeti receptúrákban a csirkehús és a rizs mellett nyúl, csiga (paella valenciana) vagy tengergyümölcsei, angolna, tőkehal (paella marinera) és friss zöldségek is szerepeltek. Változatosságáról egyébként legendák születtek! Az egyik legismertebb történet arról a francia tábornokról szól, aki egy-egy újabb ízkombinációért cserébe szabadon engedte a spanyol függetlenségi háború fogságban tartott katonáit.
A megbízott spanyol szakács állítólag 176-féle paellát tálalt fel a falánk tábornoknak.

Kétfülű serpenyőből kanállal

Talán az ínyenc hadvezér sem sejtette, hogy a paella tulajdonképpen nem is maga a szervírozott étel. ‍♀️
A név arra a jellegzetesen lapos, kétfülű serpenyőre utal, melyben ez az ízletes fogás készül. Persze mint alkalmi fogyasztó, valószínűleg megelégedett a mennyei ízekkel, de a fekete kötényes paellarajongók tudják, milyen fortélyok nyomán készül ínycsiklandó kedvencük. A rizst nem szabad a főzés során megkeverni, épp ezért nagyon fontos az egyenletes hő biztosítása, ahogy a fedő használata sem javasolt. Hagyományosan egyenesen a serpenyőből fogyasztja mindenki a saját kanalával, mint a családi és baráti összejövetelek főmenüjét. ‍ ‍ ‍

Egy üvegnyi spanyol nyár

paella

Nyári debütáló POLCZ finomságunk nem csupán abban hasonlít autentikus elődjéhez, hogy kanalat ragadva pikkpakk elfogyasztható. Főzés során igyekeztük megragadni a spanyol konyha változatosságát, hiszen az Ibériai-félszigeten osztatlan sikernek örvendenek a praktikus, amolyan „mindent bele” egytálételek. Miközben kukoricát, pritamin paprikát, barna rizst, fanyar citromot és színes fűszereket adtunk a POLCZ-féle receptúrához , a magyaros ízlésvilághoz igazodva kockára vágott, omlós csirkecombfilé került az üstbe a tradicionális tengergyümölcsei helyett.

Titkon szerettük volna, hogy már az első kóstoláskor átélhessétek azt a kulináris utazást, mint amely képzeletben bennünket is megihletett. ✈ Reméljük, sikerült a POLCZ üvegbe csempészni egy adag napsárga spanyol nyarat, tele gazdag ízekkel, finom zöldségekkel és persze mennyei mentes hozzávalókkal!

Nyári debütálónkkal már 15-re nőtt az ínycsiklandó POLCZ csemegék száma és ha valami különlegességre vágytok, végre húsos fogásaink között is találtok egzotikus menüt.
Amennyiben az ízutazás során inkább vegán útitársat választanátok, indiai, marokkói és mexikói ételeinkkel húsmentesen is belekóstolhattok a nemzetközi konyha ínyencségeibe! Legközelebb hová utaztok gondolatban a konyhából?15 féle POLCZ étel online vásárlása

Olvasd el, mit írtak rólunk!

Gyakran ismételt kérdések a POLCZ ételekről

Hol tudom beszerezni a POLCZ ételeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük